Languages,  Restaurants,  Singapore,  Slovenský

Capri-licious, Singapore (Slovenský)

Capri-licious je jediná reštaurácia v časti Capri, pri hoteli Fraser, Singapore (okrem Delite, Singapore, ktorá je skôr považovaná za lahôdky/kaviareň).

Aj preto, Capri-licious, musí vedieť zákazníkom ponúknuť omnoho viac možností – nadštandardné hotelové raňajky; v čase obeda slúžiť zamestnancom spoločnosti MNC. Večer, pre zmenu, zase ako hotelová kaviareň. Inými slovami, nie je to dokonalé jedálenské zariadenie. Táto reštaurácia je však hlavným ťahúňom časti, a preto aj tak vyzerá. Prostredie je jednoduché a bez ozdôb.

Počas môjho jednodňového pobytu v Capri pri Fraser, som v Capri-licious obedoval a večeral.

Obed som začal homárovou polievkou (S$12). Celkom dobré. Svetlým bodom boli obrovské a čerstvé krevety, ktoré boli podávané s polievkou. Veľmi som sa potešil.

Objednal som si Filet Mignon (S$28), podavaný s čerstvými hubami, zeleninou, petržlenovo-fondánovými zemiakmi a šťavou z tymiánu. Nie až tak zlé. Filet Mignon bola dobrá ponuka a množstvo obsahu na tanieri uspokojujúce.

Na pitie som si vybral De Bortoli Family Selection Shiraz Cabernet (S$9 za pohár), čo sa hodilo k môjmu stejku. Víno bolo vhodným doplnkom k jedlu, ale bolo teplé. Vedenie zariadenia musí naozaj vyškoliť svojich zamestnancov v oblasti primeraného chladenia vín. Ponúkať totiž víno, no nevedieť ho adekvátne vychladiť, je v lepšom prípade na smiech, či v horšom zosmiešnenie.

Napriek sklamaniu z vína, so svojím jedlom som bol pomerne spokojný. Môj dezert, zákusok s príchuťou cappuccino, mám pred sebou. Zákusok bol dôsledne upravený borievkami a čokoládovou polevou, za čo som bol vďačný. Vzhľad dezertu určite získal najvyššie čísla z celého predstavenia. Nakoľko, chuť už nezodpovedala jeho umeleckému prevedeniu. Problémom bola oplátka v zákusku. Chutila príliš lacno. Taktiež, dezert bol preplnený – veľmi veľa chutí a textúr bijúcich sa na malom kúsku. Ktokoľvek už dezert pripravoval, musí popremýšľať o tom, ako je myslené “zavŕšiť” večeru a zjednodušiť zákusok zodpovedajúcim spôsobom. Celkovo môžem povedať, že dezert chutil veľmi lacno.

Moja večera začínala restovaným špenátom Gnocchi (Bilboa chorizo, panenský olivový olej, špargľa a pikantná paradajková omáčka — S$10). Schopné.

Nasledovali špagety Cartoccio (cestoviny s mušľami, tigrie krevety, kalamáre a mušle s bazalkovo-paradajkovou omáčkou — S$18). Vynikajúce! Al dente pripravené akurát. Morské plody boli až nečakane (berúc do úvahy, že ide o preťaženú kaviareň) veľmi čerstvé. Lahodné! Výborná investícia. Ako aperitív som zvolil De Bortoli Family Selection Semillion Chardonnay (S$9 za pohár). Opäť teplé. Manažment s tým musí naozaj niečo robiť. Je veľká škoda, že uspokojujúci zážitok z dobrej večere neviete ukončiť jedným dôležitým krokom.

Po cestovinách som si objednal grilované jahňacie kotletky (marinované jahňacie rebierka podávané so zemiakovou kašou, zeleninovou zmesou a portským vínom —S$30). Opäť schopné. Nakoľko jahňacina je mastná, víno ako aperitív je k nej vysoko odporúčané. Zvolil som znova De Bortoli Family Selection Shiraz Cabernet.

Obsluha je promptná a decentná. Konkrétne, Wen Zhi a Shers poskytujú skvelé služby. Osemročné F&B skúsenosti robia Wen Zhi neomyľným v prijímaní objednávok od zákazníkov a vykonávaní služieb rozumne. Pozná konkrétne stravovacie preferencie hostí, ako napríklad pohár ľadovej vody, ktorý vám prináša bez opýtania. Shers rovnako poskytuje príjemné a decentné služby.

Každé z jedál bolo starostivo prezentované obsluhou, čo veľmi oceňujem. V reštaurácii je extrémne ticho. Určite sa vrátim jednoducho kvôli už  spomenutému tichu (mám rád tiché reštauračné zariadenia), špagetám Cartoccio a príjemnej obsluhe.