China,  Languages,  Shanghai,  Svenska,  Travel

De bästa sakerna att göra på ’the Bund’, Shanghai (Svenska)

Fördjupa dig i Bunds rika arkitektoniska historia

Längs Huangpufloden ligger Bund, ett 1300 meter långt promenadstråk vid vattnet. Strax västerut finner du ”byggnadsmuseét”, med 52 byggnader av varierande arkitektursstil – allt från gotisk, till baroque och neoklassisk.

Det finns inget bättre sätt att förundra sig över de arkitektoniska underverken än att unna sig en promenad längs Bund, som sträcker sig 1,3 kilometer. Under 2,5 timme kommer du få en djupare uppskattning för den hundra år gamla staden genom vår djupgående kulturella upptäcktsfärd som förser dig med insikter kring Bund och gamla Shanghai.

Från Broadway Mansions fram till Bunds Meteorological Signal Tower, kommer promenaden ta dig till omistliga sevärdheter så som muséet på Astor House Hotel, filmaffishgallerian på Peace Hotel, mosaiktaket inuti Hong Kong & Shanghai Bank samt Valentine Wall.

Det är möjligt att gå på promenaden både dag och natt – nattutsikten över Bund kompenserar för faktumet att byggnaderna är stängda på kvällen. Allt du behöver ta med dig är lite mat och vatten, och beroende på vädret, ett paraply eller en regnjacka för regnigt väder eller en hatt och solskydd för soliga dagar.

  • Startpunkt: Broadway Mansions
  • Ändpunkt: Meteorological Signal Tower
  • Sträcka: 1,3 kilometer
  • Varaktighet: 2½ timme
  • Saker att inte missa: Ett museum på Astor Hotel; filmaffishgallerian på Peace Hotel; det vackra mosaiktaket i Hong Kong & Shanghai Bank; Valentine Wall
  • Bästa tiderna för promenaden: Det går både dag och natt; på kvällen är byggnaderna stängda men nattutsikten är fantastisk.
  • Att ta med: Paraply eller regnjacka på regniga dagar; hatt och solskydd på soliga dagar. Förbered lite mat och vatten.