Bangkok,  Danske,  Languages,  Restaurants,  Thailand

Sala Rim Naam, Mandarin Oriental, Bangkok (Danske)

Jeg prøvede den fastsatte menu til en pris af 2300 baht.

Forretter

Grillet blæksprutte med kværnede ristede ris og chili-tamarinsauce.

Jeg kunne lugte duften af kul der blev grillet, hvilket var skønt. Smagene var korte og simple—bare sød, stærk og sur.

Dampede thailandske dumplings fyldte med hakket kylling med urter og peanut

Dejen på dumplingerne er god. Der er en balance mellem smagen af kyllingen og sødheden af peanutten. Der er også en god balance mellem blødheden af den hakkede kylling og hårdheden af den kværnede peanut. Ikke helt dårligt.

Friturestegte rejefrikadeller med sød blommesauce

Dette bruger det gammeldags trick med balancere det friturestegte med sødhed.  Ja, denne forret er så simpel og derfor, almindelig.

Krydret champignonsalat med friturestegt kammusling

Dufte indtrykket er meget kompleks—du kan dufte træ-duften af champignonerne mod krydderierne. Selvom den krydrede champignonsalat fungerer godt med den friturestegte kammusling, er parringen af det våde mod det friturestegte et andet gammelt trick, og er derfor almindelig. Denne ret er kun okay.

This image has an empty alt attribute; its file name is Can-photoshop_00006.jpg

Stegt and i rød karry

Duftene af den stegte and og karryen er særskilte fra hinanden. Med andre ord, de er korte og flade. Den ene starter og stopper, mens den anden starter, hvilket får mig til at undre mig over hvor længe de er blevet kogt sammen. Det er som om at anden kun er blevet dyppet i karryen. Anden har en svag smag og der er ingen spor af karryen (hvilket støtter min teori om, at de kun er kogt sammen i kort tid). Jeg håbede, at smagen af den stegte and ville fylde min mund, men dette skete ikke.

Havkrappe kogt i kokosmælk med urter og udskårne friske grøntsager

Dette er den mest skuffende ret denne aften. Havkrappen var veludført—smagene er utroligt sammenflettede og derfor komplekse. De udskårne ”friske” grøntsager er helt døde. De er højst sandsynligt kun blevet blancheret i varmt vand, og er blevet blancheret for længe. Farverne er døde. Duften af grøntsagerne er helt almindelige; der er ingen duft af friskhed i grøntsagerne. Jeg undrer mig over kvaliteten og friskheden af de grøntsager de bruger. Når sammensat med havkrappen kogt i kokosmælk, er det som at smøre kaviar på papir og så spise det. Grøntsagerne kunne ikke have ”overlevet” uden havkrappen. Dette var komplet mislykkes.

Klar røget-fiskesuppe med friske urter

Suppen er bestemt klar og røget. Men ikke mere end det. Smagen var okay. Det var som at drikke fond.

Stegte rejer fra Ayutthayafloden marineret med gurkemeje og sød og salt tamarinsauce

Okay. Gurkemejen, sødheden og saltheden kom sammen i en kompleks, tilfredsstillende symfoni.

Vandkastanjerubiner med kokos is

Først smagen af vanilje, så sødheden, og til sidst smagen af kokos. Så der er tre forskellige lag til retten. Dog undrer jeg mig over om det ville have virket bedre, hvis smagen af kokos kom først. I det mindste gav denne ret mig en forlænget og forholdsvis kompleks smag. Denne ret blev dog sunket af de røde rubiner, som var meget varmere end isen. De skulle have været samme temperatur. Detaljer er vigtige!!!!!

Sød hirsegrød, thailandskbyg og gingko med saltet kokosmælk.

Dette var den bedste ret hele aftenen. Duftene og smagene flød gnidningsløst sammen, en god indikation at de er blevet kogt sammen længe nok. Teksturen er en god melange.

Blandede friske udskårne tropiske frugter

==============

Hele måltidet vil højst kvalificeres som et godt, hjemmekogt måltid. I min mening er det ikke værdig for et 5-stjerners hotel eller dets pris (2300 baht).

Servicen er forfærdelig. Tidligt inde i måltidet spurgte jeg min tjener, om han kunne anbefale mig en god vin til at have med mine retter. Han forstod mig sikkert ikke, da han spurgte ”anbefale?” og så gik han bare væk. Hvis han ikke forstod, skulle han have spurgt en anden tjener. Det gjorde han ikke.

Jeg bestilte en Merlot/Cabernet Sauvignon, Mitchel Lynch, 2010 fra Bordeaux i Frankrig (450 baht per glas) til at drikke til min stegt and i rød karry. Det var en god parring, men vinen var alt for varm.

Jeg fik også en lokal thailandsk dessertvin til at drikke sammen med mine desserter — Chenin Blanc Late Harvest, Monsoon Vally 2010, fra Hua Hin i Thailand (300 baht per glas).  Den var fantastisk og blev serveret kold.