Cambodia,  Languages,  Norsk,  Phnom Penh,  Shopping

Det Russiske markedet (Psar Toul Tom Poung), Phnom Penh (Norsk)

Dette markedet er mindre en Central market. Du vil finne klær, tekstiler, silke ulovlig kopierte DVD skiver, dekorasjon til hjemmet, våt marked (frukt, grønnsaker etc),stekt mat. Dette stedet minner meg om en mindre versjon av chatuchak markedet i Bangkok.

Dette stedet er berømt for overskudd designer klær til veldig billige priser.

For å si det rett ut:

Utfordringene ved å shoppe her, er å kunne skille mellom de ekte overskudd designer varene, og de falske (ja, det finnes falske også på dette markedet; noen innlysende, noen ikke) og varene i “Gråsonen“.  Varer i “Gråsonen“ virker ekte, men har kanskje en lapp på innsiden hvor det står at de er laget på en fabrikk i Vietnam, Kambodsja etc. De er muligens ekte, det er bare at de har satt på feil merkelapp. Eller at det var en overskudds vare, og fabrikken sydde på sin egen merkelapp. Det er opp til deg å bestemme. Det er viktig å merke seg at disse varene er så billige, at det spiller egentlig ingen rolle om de er falske, når du           håpet at du hadde fått tak i en ekte.

En annen utfordring er å finne størrelsen din. Vennligst ikke forvent butikk shopping, hvor de har varer i alle størrelser og farger. Husk, dette er et overskudd marked.  Veldig ofte er det kun en av den varen, jeg mener ikke en per størrelse. Jeg mener da at det er kun ett eksemplar av den designen. Vennligst styr forventningene om å finne en design i en annen farge/størrelse.

Det finnes ingen prøverom.

Jeg kjøpte et par Adidas shorts fra markedet for US$5 (Jeg er ganske sikker på at den er ekte, den ser og føles ekte ut. Også har den en Adidas merkelapp på innsiden som ser ekte ut.) Andre tilsynelatende ekte varer jeg så (Jeg brukte ikke så veldig mye tid på å undersøke om de var ekte, siden jeg ikke var interessert eller så var de ikke i riktig størrelse etc) inkludert GAP T-skjorter, Banana republic T-skjorter, Aeropostale T-skjorter, Adidas T-skjorter, Nautica, Abercombie and Fitch.

Utenom bodene på markedet, så selger også noen av butikkene rundt Russian market også overskudd varer, riktignok til en høyere pris (men fortsatt et veldig, veldig godt kjøp).  Ingen pruting er tillatt. De beste av disse butikkene er F.O.S (Fabrikkutsalg butikker.) Kun ekte varer. Tenk deg å kunne få en Polo Ralph Lauren skjorte for bare US$25.95. Så også Emporio Armani, Boss, Calvin Klein, Abercombie and Fitch, Levi`s, Tommy Hilfiger blandt annet. Klimaanlegg på prøverommene. Størrelser og Farger tilgjengelige. Kjøp varer for over US$100 så får du bli medlem, noe som umiddelbart gir deg 10% avslag på regningen, og på alle kjøp i fremtiden. De har også en filial i Sihanouk Boulevard, i nærheten av Independence Monument.

Et par dører unna, har Export 21 mye dongeribukser i mange merker (Calvin Klein, Levi`s, Pull and Bear etc). Andre klær oppdaget: Billabong, Abercombie and Fitch, Emporio Armani etc. Vær oppmerksom på: Det finnes også noen falske, kjøp for mer en US$100 så får du bli medlem, noe som umiddelbart gir deg 10% avslag på regningen, og på alle kjøp i fremtiden.

Men, på disse butikkene, vær forberedt på likegyldig, bittere ansatte. De vil ofte fortelle deg at de ikke har den størrelsen du vil ha, uten å engang sjekke, helt til du gir dem varen tilbake og sier at det er feil størrelse. Bare da vil de se etter den størrelsen du ønsker for deg. Muligens er de bittere på utlendinger som kommer og kjøper lastebil-lass med designer varer, mens de, de ansatte, blir ransaket av sikkerhetsvakter hver gang de forlater butikken.

Det finnes ingen Vestlige restauranter rundt Russian market. Det finnes kun en KFC. Vær forberedt på å spise deg mett på KFC om du har planer om å bruke mye tid her.

For å være ærlig, det er shoppingen på disse designer overskudds butikkene, og alle de gode kjøpene, som gjør at ferien min i Phnom Penh kan anbefales høyt.

Booking.com